Rotskärning

Behöver du professionell rotskärning? Vi erbjuder rotskärning i hela Östergötland.

LINKÖPING – NORRKÖPING – MJÖLBY – MOTALA – FINSPÅNG –

SÖDERKÖPING – KISA – KINDA – ÅTVIDABERG – VÄSTERVIK – VIMMERBY

TRANÅS – JÖNKÖPING – NYKÖPING- KATRINEHOLM – VALDEMARSVIK –

YDRE – ÖDESHÖG – BOXHOLM

Niklas Archibald
Google Reviews
Read More
Mycket bra service. Väldigt trevligt bemötande, snabb och med bra priser. Kan varmt rekommenderas.
David Hein
Google Reviews
Read More
Snabbt på plats, bra pris och trevligt bemötande.
jasmine
Google Reviews
Read More
Christian Thune
Google Reviews
Read More
Kunde komma med kort varsel när vi hade stopp i avloppet. Filmade och rensade grundligt. Ett tips till alla som har stopp i avloppet är att välja till filmning för att upptäcka svackor och andra problem med rören samt för att verifiera att avlagringarna är helt borta.
Previous
Next

✔️ Antal nöjda kunder:

✔️ Grundat:

✔️ Tillgänglighet: om dygnet

111:ans Avloppsspolning & Filmning i Östergötland AB

Vad är rotskärning?

Att rör, avlopp och ledningar i de flesta fall utgör oerhört viktiga delar av byggnader och fastigheter är knappast någon hemlighet. Men trots att de spelar en sådan betydande roll för byggnadshälsa och funktionell vardag så tas de samtidigt för givet.

I många fall så skjuts viktigt underhåll upp till framtiden med oanade konsekvenser. Allt för ofta så drabbas rör och avloppsledningar av angrepp från rötter och annan tillväxt som angriper rören och försämrar flöde och tillrinning.

Men vad innebär egentligen rotskärning? Rötter har en naturlig tendens att sprida sig i syfte att främja näringsupptag och stabilitet. Men detta innebär även att rötter från närliggande träd och buskage ofta tränger sig in marknära rör och ledningar.

För att förhindra att rötter i avlopp och ledningar orsakar skada eller försämrad funktionalitet är det viktigt att så fort som möjligt säkerställa ändamålsenlig och effektiv rotskärning.

En rätt utförd rotskärning tar på ett snabbt och skonsamt sätt hand om det angripna röret, och frigör det från rötter utan risk för skada. Misstänker du att ditt avlopp är drabbat av ett rotangrepp är det därför viktigt att så snabbt som möjligt säkerställa en besiktning och ändamålsenliga åtgärder.

Vi har omfattande erfarenhet av att lösa även de mest svåra problem och är väl medvetna om vad som krävs för att rotskärning ska kunna utföras på ett sådant sätt att det ger resultat utan att skada avlopp och rör.

111:ans Avloppsspolning & Filmning i Östergötland AB

När ska du anlita professionell rotskärning?

I många fall så är det inte helt uppenbart när rötter angriper avlopp och rör. Ofta så leder det till oklara och diffusa problem såsom försämrad funktionalitet och dålig avrinning.

På sikt kan det däremot leda till omfattande stopp, översvämningar och materialskador.

Därför är det viktigt att vara uppmärksam på avlopp och rör för att lägga märke till förändringar.

Att tidigt uppmärksamma problem är i många fall avgörande för att minska risken för mer omfattande skada.

Vid misstanke om problem är det definitivt dags att anlita professionell rotskärning.

Då får man även chansen att utesluta andra  problem och ser till att bibehålla bästa möjliga skick på avlopp och rör.

111:ans Avloppsspolning & Filmning i Östergötland AB

Så fungerar processen

Genom att anpassa spolningen utifrån dina och din bostads förutsättningar så ser vi till att resultatet blir så bra som möjligt. Varje gång. Vi vill även att det ska vara enkelt för dig att komma i kontakt med oss.

  • Hör av dig och förklara situationen så gör vi en helhetsbedömning och presenterar vi möjliga lösningar.
  • Tillsammans väljer vi den lösning som är bäst lämpad för din situation.
 

Vi prioriterar alltid våra kunders intressen, och du är inget undantag. När du kontaktar oss för högtrycksspolning så utvärderar vi alltid förutsättningarna för att snabbt och enkelt hantera problemet. Om vi upplever att en annan åtgärd vore mer rimligt så föreslår vi den istället.

111:ans Avloppsspolning & Filmning i Östergötland AB

Fördelarna med professionell rotskärning

Att säkerställa bra genomflöde i avlopp och rör motverkar allt ifrån indirekta fuktskador till påtagliga materialskador. Det är ett enkelt sätt att vårda såväl ledningar som byggnader.

Med professionell rotskärning kan ni även vara säkra på att arbetet utförs på ett skonsamt och samtidigt effektivt sätt. Oftast i kombination med noggrann rörinspektion.

På så sätt slipper man riskera att vidtagna åtgärder som inte blir effektiva, och man minimerar samtidigt risken för negativ inverkan på rör eller fastighet.

111:ans Avloppsspolning & Filmning i Östergötland AB

Kontakta oss för rotskärning

Vi är tillgängliga på såväl kontorstid som jourtid. Vi vet att omfattande tillgänglighet är ett måste för att kunna leva upp till de höga förväntningar som våra kunder numera har. Därför kan ni när som helst kontakta oss för rotskärning som faktiskt gör skillnad.

Tack för ditt meddelande

Vi kommer höra av oss mycket snart!